Home

Annelieke Lieverse (1992), groeide op in Kortenhoef. Ze begon op zevenjarige leeftijd met het nemen van blokfluitlessen. Wat al gauw leidde tot huiskamerconcertjes waarbij vrienden en familie mochten bepalen wat ze ging spelen. In 2002 ambieerde ze lidmaatschap bij de Harmonievereniging BMOL, waar klarinettisten nodig waren. Daarop nam ze klarinetles.
Zes jaar later droeg klarinetdocent Bernd Jahn haar aan als klarinettiste voor de musicalproductie ‘Bajour’ in Tilburg van Musicalvereniging BOeMS. Daar proefde ze de sfeer van de professionele muziekwereld. Deze enorm creatieve, energieke en intensieve tijd was de drijvende kracht richting het conservatorium.
Vanaf 2009 is Annelieke begonnen met lessen bij Céleste Zewald aan het Utrechts Conservatorium. Daar werd ze een jaar later aangenomen voor de Bachelor die ze in 2014 met goed gevolg afrondde.
Tijdens haar studie richtte ze zich naast het vertrouwde klarinet repertoire vooral op de onbekendere werken; mooie stukken die niet vaak worden uitgevoerd, moderne muziek of stukken die zich nog net tot de klassieke muziek mogen rekenen.
Op haar eindexamen speelde ze onder andere De Nachtegaal. Een sprookje van Hans Christian Andersen, op muziek gezet door Theo Loevendie. Wat haar erg aansprak aan dit werk is de verbinding tussen natuur en muziek, de jazz-invloeden en het theatrale karakter.
In 2012 is het ensemble ClariNext opgericht; een klarinet ensemble gevormd door de ‘next generation’ klarinettisten. Annelieke kreeg in dit ensemble de kans om bassethoorn te spelen. De liefde voor dit instrument is nog steeds aanwezig. Ze voerde onlangs het requiem van Mozart uit in de Grote Kerk van Naarden.
Een hele andere interesse van haar is de klezmermuziek. Ze volgde lessen bij Jaap Mulder om zich hier meer in te verdiepen.

Als docente wil ik ervoor zorgen dat een leerling op een persoonlijke manier les krijgt. Ieder kind of volwassene is anders en heeft een andere manier van benaderen nodig. Bij de één werkt bijvoorbeeld een verhaal met vergelijkingen juist goed, de ander wil gewoon direct horen waar het om gaat, zonder tierelantijntjes.

Vrijheid vind ik erg belangrijk in de les. Uiteindelijk zal een leerling muzikaal zelfstandig worden en zijn eigen muzikale wereld ontwikkeld hebben. Ik besteed in de les aandacht aan de manier van studeren zodat de leerling op een fijne manier thuis kan oefenen. Andere onderwerpen die aan bod zullen komen zijn; techniek en  klankvoorstelling. En altijd zal het plezier in het spelen voorop staan.

Ik heb ruim 5 jaar ervaring met lesgeven. De afgelopen jaren heb ik vaak ingevallen voor collega’s, onder andere in Sassenheim, Vught en Doorn. Ook ben ik vaste invaller bij De Muziekschool van Amsterdam.
Op vrijdag middag geef ik les bij De Nieuwe Muziekschool in Bussum.
Voor meer informatie over mijn lespraktijk: www.de-nieuwe-muziekschool.nl/docenten/annelieke-lieverse/

Lesgeven vind ik erg waardevol. Het geeft me energie en voldoening om anderen wegwijs te maken in de muziek. En het inspireert me ook in het ontwikkelen van mijn eigen spel.

Voor meer informatie of een gratis proefles, neem gerust contact met me op!