Over Mij

Over mij

Opleiding

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Bachelor (september 2010 – juli 2014)

Vrije school Pabo – Hogeschool Leiden (september 2017 – mei 2019)

Hoe ik begon

Als beginnend klarinetspeler van 11 jaar, hoorde ik eens het grote orkest samen spelen, ik weet nog dat ik dacht: ‘Hoe gaaf zou het zijn als ik daar tussen zou zitten!’, dacht ik toen. Sindsdien groeide mijn fascinatie voor klarinet spelen en muziek maken. Op mijn 16e vroeg mijn klarinetdocent Bernd Jahn me mee te spelen in de semi-professionele musical ‘Bajour!’, dankzij deze ervaring wilde mijn werk maken van klarinet spelen.

Mijn studierepertoire

Naast het bekende klarinetrepertoire interesseerde ik mij voor werken op de grens van klassiek, moderne werken en ook klezmer. Zo speelde ik op mijn eindexamen de rol van nachtegaal in een sprookje en had ik klezmer-les bij Jaap Mulder. Na mijn afstuderen speelde ik diverse concerten met ensembles en orkesten.

Ontwikkeling in lesgeven

De tijd leerde me echter dat een natuurlijke manier van spelend leren of lerend spelen mijn voorkeur had. Ik leerde in deze periode over de Vrijeschoolpedagogie, wat mij motiveerde om te starten met de vrijeschool pabo. Dankzij deze uitstap ben ik me gaan richten op een vrijere en creatievere manier van lesgeven, gericht op het balans in denken-voelen-willen. 

Annelieke: “Het is mijn ideaal om vrij te scheppen en kunst te maken zonder terughoudendheid of angst. Ik wens mijn leerlingen die vrijheid en het plezier om samen muziek te maken laat ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen muzikaal is en zou het heel leuk vinden om jouw klank en spel te ontmoeten.